srijeda, 18. travnja 2012.

Možeš moliti




Ti možeš moliti. Možda već odavno ne moliš, od kada si bio dijete. Možda ti je molitva nešto posve strano ili su ti rekli da je moliti teško i da od molitve i onako nema nikakve koristi. Možda te je čak i strah da Bog ne će čuti tvoju molitvu, možda si čuo o dubokim osjećajima koji se u molitvi doživljavaju pa se bojiš da ćeš se razočarati. Ali sve to ne bi te smjelo spriječiti u molitvi.


Učini prvi korak!
Ti možeš moliti. To ti smijemo napisati, iako se osobno ne poznajemo, jer onaj koga možeš moliti i koji ti želi progovoriti poznaje te. Posve ti je blizu. Bolje te poznaje nego ti sama sebe i bliži ti je nego što si samom sebi. Isus je Bog koji je postao čovjekom. Već je svojim dolaskom na svijet odlučio nastaniti se u tvojemu srcu. Tamo te čeka. Želi da ga tamo tražiš i nađeš. Poznaje te i voli te kao nitko drugi. Smiješ mu povjeriti sav svoj život, sve lijepo i teško, svoje radosti i boli, sve što te raduje i sve što je neugledno i čega se stidiš.

Moliti znači posve se Bogu povjeriti. Moliti znači šutjeti i slušati. I još k tome, pustiti ga u svoj svakodnevni život, u svoje tijelo i svoja sjećanja, u sve što govoriš, misliš i činiš. Bog je već učinio velik korak prema tebi. Put do molitve i za tebe započinje malim korakom. Pozivamo te da ga učiniš.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.